Kahe oa salat sinepises vinegrettkastmesFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
14. august 2017, 04:39

Kahe oa salat sinepises vinegrettkastmes

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Türgi oad
400 g Konserveeritud punased oad
1 tk Punane sibul
VINEGRETTKASTE
1 spl Dijoni sinep
1 spl Valge veini- või palsamiäädikas
3 spl Külmpressoliiviõli (extra virgin)
1 peotäis Hakitud petersell
2 tl Vahtrasiirup või vedel mesi
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pese Türgi oad, nõruta ja lõika otsad ära. Kuumuta vesi sobiliku suurusega potis keemiseni. Lisa oad ja keeda 5–10 minutit (olenevalt sordist ja suurusest), kuni oad on pehmed, aga siiski veel meeldivalt krõmpsud. Kummuta sõelale nõrguma-jahtuma.
2. Koori ja haki sibul. Loputa punaseid konservube sõelal voolava vee all. Mõõda kastmeained kaanega purki, loksuta segamini. Haki petersell. Sega kõik omavahel hästi läbi, maitsesta vajaduse korral veel soola-pipraga. Serveeri kohe või paari päeva jooksul.