Lihatoidu retseptid

Juurselleriga üleküpsetatud sealiha 

Epp Mihkels, 4. september 2017, 04:38
Juurselleriga üleküpsetatud sealihaFoto: Katrin Press
Juurselleri pisut hapukas ja pikantne mekk sobib hästi sealihaga. Ohtra värske peterselli ja juustuga segatult saab sellest juurikast väga hea katte ahjulihale. Segu hoiab liha mahlase ja juurde piisab pakkuda vaid värsket salatit. Aja kokkuhoiu mõttes keeda juurseller valmis päev varem.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Keedetud juurseller
2 tk Küüslauguküüs
1 punt Petersell
Sool
Must pipar
1 tk Muna
200 g Jämedalt riivitud juust
1 kg Seakaelakarbonaad (8 tk)
Õli praadimiseks

Valmistamine
1. Riivi keedetud juurseller jämeda riiviga. Haki või pressi hulka küüslauk ja seejärel suur peotäis värsket hakitud peterselli. Lisa muna ja riivitud juust. Sega ning maitsesta soola ja pipraga. Soola lisa ettevaatlikult, sest juust annab sulades soolasust juurde.
2. Lõika kaelakarbonaad ühesuurusteks viiludeks ja pruunista kergelt pannil.
3. Lao lihatükid ahjuplaadile ja kata köögiviljaseguga. Küpseta 180-kraadises ahjus 15–20 minutit.