Kiudainerikkad toidud

Kohupiima-martsipani õunakook 

Lia Virkus, 4. september 2017, 04:26
Kohupiima-martsipani õunakookFoto: Jaan Heinmaa
Lasteperede lemmik, mis võlub kõiki! Küpseta kook eelmisel päeval valmis ja hoia serveerimiseni külmas, nii on hea seda lahti lõigata.

Koostisosad
1 pk Juubeli tordi pulber
4 tk L-suuruses muna
1 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
300 g Kohupiimapasta
200 g Hapukoor
300 g Õunad
100 g Martsipan
30 g Või

Valmistamine
1. Vahusta munad suhkrutega, sega juurde kohupiim ja hapukoor.
2. Kata küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ¼ osa tordipulbriga. Lisa pool kohupiima-hapukoore segust. Puista peale teine neljandik tordipulbrist ning lisa kooritud ja õhukeselt viilutatud õunad. Järgmiseks kihiks pane õhukeselt viilutatud martsipan. Puista peale järgmine neljandik tordipulbrist. Laota sellele teine pool kohupiima- hapukoore segust ja allesjäänud tordipulber.
3. Kata võikillukestega ja küpseta 200kraadises ahjus 40–50 minutit (vajadusel kata kook fooliumiga, et pealt liiga pruuniks ei küpseks). Lase jahtuda, et saaksid kooki lõigata. Parim oleks see valmis küpsetada eelmisel päeval ja hoida serveerimiseni külmas.