Kiudainerikkad toidud

Suur õunapirukas Kreeka pähkli kreemiga 

Lia Virkus, 4. september 2017, 04:58
Suur õunapirukas Kreeka pähkli kreemiga Jaan Heinmaa
Suur ja krõbe lehttaina-õunakook, mille teeb hõrguks pähklikreem.

Koostisosad
400 g Pärmilehttainas
1.5 dl Õunamoos
4 tk Suur punane õun
1 spl Suhkur
0.5 tl Kaneel
KREEKA PÄHKLI KREEM
1 dl Peeneks hakitud Kreeka pähklid
25 g Toasoe või
2 spl Suhkur
1 tk Väike munakollane
SERVEERIMISEKS
Vahustatud koor, mida maitsesta soovi korral tilga konjakiga

Valmistamine
1. Sega esmalt kokku Kreeka pähkli kreem. Rulli lehttainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõmba noaga õrn joon 1 cm kaugusele igast servast, ära läbi lõika. Torka kahvliga tainasse augud. Määri joonest sissepoole pähklikreem. Määri peale ka õunamoos.
2. Puhasta õunad seemnetest, lõika õhukesteks viiludeks. Laota kaunilt koogile ning puista üle suhkru ja kaneeliga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20–25 minutit. Serveeri vahustatud koorega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee