Kiudainerikkad toidud

Keefiri-õunakook kaerajahuga 

Lia Virkus, 4. september 2017, 03:34
Keefiriõunakook kaerajahugaFoto: Jaan Heinmaa
Asenda osa õuntest küpsete virsikutega ja saad eriti hõrgu maitsekoosluse. Pidulikumal puhul serveeri küpsetist vanillikastmega. Siinne kook on tervislikust täisterakaerajahust, aga vabalt võid kasutada ka tavalist nisujahu.

Koostisosad
3 tk Muna
2.5 dl Suhkur (pruun roosuhkur)
2 dl Keefir
1 dl Õli
3 dl Täisterakaerajahu (või nisujahu)
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanillsuhkur
700 g Õunad (300 g võid asendada virsikutega)

Valmistamine
10 tk
1. Koori õunad, puhasta seemnetest ja lõika imeõhukesteks sektoriteks. Kui kasutad virsikuid, lõika ka need õhukesteks sektoriteks.
2. Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja keefiri segu ning omavahel segatud kuivained: jahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Sega hulka õunad (ja virsikud).
3. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
4. Küpseta 180 kraadi juures 35–40 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja serveeri vanillikastmega.