BeseetortFoto: Eva Pärtel
Retseptid
31. juuli 2017, 11:23

Kesksuvine beseetort

See õhuline besee ja hapuka sidrunivõidega küpsetis on ideaalne suviseks marjahooajaks.
Küpseta koogipõhjad
              
           
1. Vahusta munavalged pehme vahu tekkimiseni. Nirista sisse suhkur ja jätka mikserdamist, kuni vaht on tugev.
2. Sõelu sisse tärklis ja kakaopulber, lisa veiniäädikas ja sega tainas ühtlaseks.
3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja moodusta tainast kaks umbes 15 × 25 cm suurust tükki.

Keeda sidrunivõie. Šokolaadilaastud
            

1. Pane kõik võide koostisosad potti ja kuumuta keskmisel tulel 10–12 minutit, kuni segu kergelt hüübib, kuid ära lase seda keema.
2. Jäta võie toatemperatuurile ootele. Kui tordi tegemisel jääb sidrunimaiust üle, kalla see purki, jahuta ja säilita külmkapis. Tea, et külmikus segu pakseneb.
3. Võta tahvelšokolaad ja koori seda köögiviljanoaga.
Pane kook kokku
              
1. Lõika koogipõhjadettevaatlikult küpsetuspaberi küljest lahti. Tõsta üks neist kahe tordilabidaga serveerimisalusele.
2. Mikserda koor suhkrutega tugevaks vahuks. Tõsta pool vahukoorest kandikule asetatud koogipõhjale. Nirista vahukoorele sidrunivõiet ning tõsta peale marju.
3. Pane marjadele ettevaatlikult peale teine koogipõhi. Kata see ülejäänud vahukoore, sidrunivõide, marjade ja šokolaadilaastudega. Võid torti serveerida kohe või asetada selle jahedasse ootele.
Beseetort