Hommikusöögi retseptid

Muna-spinatitopsid 

Lia Virkus, 17. juuli 2017, 03:43
Muna-spinatitopsidFoto: Jaan Heinmaa
Sellise ahjusooja eine munaga saad valmistada igale ärkajale omal kellaajal. Ahjus küpseb see vaid 15 minutit. Igale sööjale võid topsisisu valmistada tema soovi kohaselt: kellele muna-juustusegule lisaks peekoniviil ja kellele kala.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Muna
Muskaatpähkel
Sool
Must pipar
2 spl Kohvi- või rõõsk koor 35% (või kookoskoor)
1 peotäis Beebispinat või rukola
4 tk Kirsstomat
2 spl Riivitud juust
Soovi korral kuumsuituslõhe või peekon

Valmistamine
1. Pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Löö 1 muna minivormidesse. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla peale sorts koort või kookospiima, löö kahvliga kergelt segamini. Lisa soovi korral ka peekoniribasid või kuumsuitsulõhet.
2. Sega juurde spinati- või rukolalehed ja poolitatud kirsstomatid, puista peale riivjuustu ning küpseta ahjus 15–20 minutit või kuni muna on topsis hüübinud.