Röstitud tomatite ja basiilikuga spagetiroogFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
17. juuli 2017, 04:18

Röstitud tomatite ja basiilikuga spagetiroog koos krõbeda küüslauguse riivsaiaga

Magusate ja mahlaste suviste ahjutomatitega pastaroa söömine on kõikide pastasõprade jaoks suviti omaette rituaal. Ürtide ja küüslauguga röstitud riivsai annab pastale krõbeda tekstuuri ja nauditava maitsebuketi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
RETSEPTID
300 g Veski Mati spagetid
1 tk Keskmise suurusega sibul
2 spl Oliiviõli
4 spl Veski Mati riivsai
1 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Hakitud petersell
Värske basiilik tükeldatuna
Riivitud parmesan
Oliiviõli
Sool
Must pipar
RÖSTITUD TOMATID
500 g Kirsstomatid
Oliiviõli
3 tk Purustatud küüslauguküüs
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Alusta tomatite röstimisest. Laota tomatid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa laiaks vajutatud küüslauk, piserda oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Rösti tomateid 200–220 kraadi juures umbes 20 minutit, vahepeal tomateid pannil segades, kuni need on pehmed ja hakkavad veidi lagunema.
2. Valmista riivsaiapuru. Selleks kuumuta pannil õli ja hauta hakitud sibulat selles mõni minut. Lisa riivsai, petersell ja hakitud küüslauk. Rösti pannitäit pidevalt segades mõni minut. Vajadusel lisa veel veidi õli. Riivsai peaks muutuma kuldseks ja krõbedaks, samas väldi kõrbemist. Tõsta riivsaiapuru pannilt ning maitsesta soola ja pipraga.
3. Kuumuta suuremas potis vesi koos soolaga ning keeda spagette vastavalt pakendi juhistele. Kurna spagetid ja jäta veidi pastakeeduvett alles (sellega saad hiljem liiga kuiva pastarooga kreemisemaks muuta). Tõsta kurnatud pasta potti tagasi ning piserda oliiviõliga. Lisa soojad röstitud tomatid ja tükeldatud basiilik. Sega läbi ning vajadusel lisa pastakeeduvett. Tõsta pasta taldrikutele, puista peale krõbedat riivsaia ja riivitud parmesani.