Kalatoitude retseptid

Avokaado ja kurgi supp krevettidega 

Pille Enden, 17. juuli 2017, 04:01
Avokaado ja kurgi supp krevettidegaFoto: Jaan Heinmaa
Väikese tšillilisandiga supp on karge ja karastav. Krevetid annavad luksusliku maitsenüansi, kuid suppi sobib serveerida ka lihtsamalt, näiteks rikkaliku maitserohelisega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund maitsestumiseks

Koostisosad
1 tk Pikk kurk
2 tk Avokaado
2 dl Maitsestamata jogurt
0.5 tk Väike punane tšillikaun
0.75 dl Viilutatud roheline sibul
2 spl Hakitud koriander
3 dl Jääkülm vesi
3 spl Laimimahl
Sool
Must pipar
2 tl Oliiviõli
12 tk Krevett
Serveerimiseks koriander

Valmistamine
1. Koori ja tükelda kurk, koori ja poolita avokaadod, eemalda kivid. Pane pool kurgist ja avokaadost koos jogurti, tšilli, sibula, koriandri ja veega blenderisse ja püreeri. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga, tõsta kaussi.
2. Lõika ülejäänud avokaado ja kurk väikesteks kuubikuteks, lisa supisse. Kui vaja, lisa veel 1–2 dl jääkülma vett. Timmi maitse parajaks ja jahuta tund aega külmkapis. Kuumuta pannil õli ja prae krevetid 2–3 minutiga kuldpuuniks. Tõsta supp kaussi ja serveeri krevettide ja koriandrilehtedega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee