Kiudainerikkad toidud

Jogurtijäätis metsmaasikate ja mustikatega 

Pille Enden, 10. juuli 2017, 04:01
Jogurtijäätis metsmaasikate ja mustikatega Jaan Heinmaa
Metsmaasikad ja mustikad – suve imelised magusad annid – on koos jogurtijäätises, mis on kergem ja lahjem kui koorest valmistatud ega tekita süües nii palju süümepiinu.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + vähemalt 4 tundi sügavkülmas

Koostisosad
1.25 dl Suhkur
1 tk Muna
2 tk Munakollane
600 g Kreeka jogurt
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
250 g Metsmaasikad ja mustikad

Valmistamine
1. Püreeri pool marjadest 2 sl suhkruga. Mikserda kokku muna, munakollased, 1,25 dl suhkrut ja 1,5 dl jogurtit. Pane segu kastrulisse ja kastrul pliidile madalale temperatuurile. Kuumuta segades 3–4 minutit, kuni segu veidi pakseneb. Võta pliidilt ja klopi hulka ülejäänud jogurt ja laimimahl. Sega hulka marjapüree ja terved marjad.
2. Jahuta mass korralikult maha ja tõsta siis sügavkülma. Mikserda iga 30–45 minutit tagant läbi, tee nii 4–5 korda, siis jäta jäätis veel vähemalt paariks tunniks külmuma

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee