Kiudainerikkad toidud

Rumeenia kartulisalat 

Pille Petersoo, 3. juuli 2017, 03:22
Rumeenia kartulisalatFoto: Hele-Mai Alamaa
Rumeenias kutsutakse seda salatit “idamaiseks salatiks”, aga isegi rumeenlased ei oska sellist nimevalikut täpselt põhjendada. Meie kart ulisalatiga pole roal just väga palju ühist – peale kartuli –, aga mõnus suvine kõhutäis on see kindlasti.

Koostisosad
1 kg Värske kartul
1 tk Punane paprika
4 tk Küps tomat
1 tk Punanae sibul
1 tk Väike kurk
1 peotäis Mustad kivideta oliivid
2 tk Keedetud muna
Soovi korral redis
SALATIKASTE
3 spl Mahedamaitseline õli
2 spl Vesi
2 spl Õuna- või valge veini äädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine
Keeda kartulid pehmeks ja koori siis, kui need veel soojad on. Sega kohe kastmeainetega, et maitsed imenduks paremini. Lisa tükeldatud köögiviljad. Kaunista oliivide ja keedetud muna viilude või sektoritega.