Vene köök

Filotaina ja fetaga vormipirukas 

Pille Petersoo, 3. juuli 2017, 04:38
Filotaina ja fetaga vormipirukasFoto: Hele-Mai Alamaa
Seda pirukat tuntakse Rumeenias “Kreeka piruka” nime all. Ruxandra ise kasvas üles Transilvaanias, aga ta ema ja isa elasid Rumeenia lõunaosas, kus Kreeka mõjud on üsna tugevad.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
450 g Filotainalehed
500 g Pehme feta või fetaalne juust (fitaki)
380 g Kreeka jogurt
3 tk Muna
1 tl Söögisooda
Sool
Määrimiseks sulavõi või õli

Valmistamine
1. Täidise valmistamiseks klopi kausis feta juust, jogurt ja munad ühtlaseks, seejärel sega juurde sooda ja sool.
2. Laota u 25 x 35 cm suuruse vormi põhja kaks kihti filotainalehti – suured tainalehed murra lihtsalt pooleks. Määri peale õhuke kiht juustutäidist. Seejärel pane uuesti kaks filokihti jne. Kõige pealmine kiht olgu tainas. (Kõiki tainalehti ei lähe ilmselt vaja!)
3. Pintselda pealt sulavõi või õliga ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 40 minutit ehk kuni vormipirukas on pealt kenasti kuldpruun. Lase veidi jahtuda, siis lõika pirukas terava noaga ruutudeks.