Filotaina ja fetaga vormipirukas
Kogus: kaheksale
Koostisosad
450 g Filotainalehed
500 g Pehme feta või fetaalne juust (fitaki)
380 g Kreeka jogurt
3 tk Muna
1 tl Söögisooda
Sool
Määrimiseks sulavõi või õli
Valmistamine
1. Täidise valmistamiseks klopi kausis feta juust, jogurt ja munad ühtlaseks, seejärel sega juurde sooda ja sool.
2. Laota u 25 x 35 cm suuruse vormi põhja kaks kihti filotainalehti – suured tainalehed murra lihtsalt pooleks. Määri peale õhuke kiht juustutäidist. Seejärel pane uuesti kaks filokihti jne. Kõige pealmine kiht olgu tainas. (Kõiki tainalehti ei lähe ilmselt vaja!)
3. Pintselda pealt sulavõi või õliga ning küpseta 200kraadises ahjus umbes 40 minutit ehk kuni vormipirukas on pealt kenasti kuldpruun. Lase veidi jahtuda, siis lõika pirukas terava noaga ruutudeks.
Kommentaarid (0)