Kiudainerikkad toidud

Peekoniümbrises küpsetatud kartulid ja murulaugusalat 

Pille Enden, 26. juuni 2017, 03:06
Peekoniümbrises küpsetatud kartulidFoto: Jaan Heinmaa
Värske kartuli juurde sobib kodujuust imehästi ja värske salat täiendab seda sobivalt. Sega salat kodujuustuga või paku eraldi, kuidas soovid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 25–30 minutit ahjus

Koostisosad
900 g Värske kartul
200 g Peekoniviilud
2 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
2 tk Sellerivars
100 g Redised
1 tk Keskmine õun
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
400 g Kodujuust
4 spl Maitsestamata jogurt
1 punt Murulauk

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Vala 1 sl õli kaussi, lisa soola ja pipart. Pane kaussi kartulid ja veereta neid õlis.
2. Keera iga kartuli ümber peekoniviil ja kinnita tikuga. Pane ahjuplaadile ja küpseta 25–30 minutit, kuni on kartulid on pehmed ja peekon krõbe.
3. Vahepeal lõika seller, redised ja õun hästi õhukesteks viiludeks, sega sidrunimahla ja 1 sl oliiviõliga.
4. Sega kodujuust jogurti ja murulauguga, maitsesta soola ja pipraga. Võta kartulid ahjust ning serveeri kodujuustu ja salatiga.