Portobellod toorsuitsupeekoni ja munaga
Kiudainerikkad toidud
12. juuni 2017, 03:18

Portobellod toorsuitsupeekoni ja munaga

Kaunis ja efektne hommikusöök sobib eriti hästi seene-peekonisõpradele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Portobello seen
4 tk Rakvere ameerikapärane toorsuituspeekoni viil
4 tk Muna
Lehtpetersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Eemalda seentelt jalad. Keeda seenekübaraid soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit ja nõruta.
2. Tõsta seened küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale soola.
3. Keera iga seenekübara sisse peekoniviil.
4. Löö munad tassi ääre vastu katki ja lase neil ükshaaval peekoniga vooderdatud seente sisse kukkuda. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Küpseta seeni 200-kraadises ahjus 8‒10 minutit, kuni munad on hüübinud. Munakollane võib jääda ka pisut vedelaks ‒ täpselt nii, kuidas sulle meeldib.