Maasikarullid valge šokolaadigaFoto: Tuuli Mathisen
Nädala kook
26. juuni 2017, 04:01

Maasikarullid valge šokolaadiga

Lihtne ja samas väga maitsev moodus, kuidas värskeid maasikaid kohevates rullides kasutada. Valge šokolaad annab rullidele tõeliselt rikkaliku viimistluse.

Koostisosad
500 g Pärmi-lehttainas
400 g Maasikad
1 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun
2 spl Maisitärklis
100 g Valge šokolaad

Valmistamine
1. Esmalt keeda maasikatest rullide täidis. Tõsta maasikad koos suhkruga potti ning lase keema tõusta. Lisa vanillikaunast välja kraabitud seemned ning vanillikaun ise. Lase keeda mõni minut. Tõsta vanillikaun välja. Sega tärklis vähese veega ning paksenda maasikamoos tärklisega.
2. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ning määri maasikamoos tainale. Keera tainas rulli, lõika 2–3 cm laiused rullid ning lao need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi sisse. Jäta rullide vahele väike vahe, et neil oleks võimalik küpsedes kerkida. Küpseta 180–200 kraadi juures, soovitatavalt pöördõhuga ahjus, kuni rullid on kuldpruunid.
3.Samal ajal sulata tükeldatud valge šokolaad veevannil. Kalla šokolaad ahjust võetud rullidele. Jahuta. Serveeri terve vormina, kust võib igaüks endale ise rulli rebida.