Kiudainerikkad toidud

Suvine kartulisalat, tuntud ka Pariisitari nime all 

Hele-Mai Alamaa, 29. mai 2017 04:32
Suvine kartulisalat,Foto: Hele-Mai Alamaa
See salat kvalifitseerub peaaegu praeks. Lihtsalt veidike krapsakamaks praeks, millega üritan oma lapsi rohelist sööma meelitada.

Koostisosad
Erinevad salatilehed
3 tk Tomat
5 tk Redis
2 tk Soolakurk
SOE KATE
4 tk Keedetud kartul
200 g Kukeseened
100 g Hea suitsusink
Praadimiseks õli
KASTE
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 spl Teraline sinep
Suhkur
3 spl Oliiviõli

Valmistamine
1. Kärista roheline suurde kaussi. Haki peale aedviljad, maitsesta tomat soola ja pipraga.
2. Vispelda kaste. Selleks sega kõigepealt sidrunimahl ja sinep kokku, lisa näpuotsaga suhkrut. Siis, pidevalt vispeldades, nirista õli peenikese joana kastmesse.
3. Prae katte jaoks eraldi pannidel suitsusink, sektoriteks lõigatud kartulid ja seened. Kalla kuum kraam rohelisele, kaste otsa ja söö kohe.