Nädala kook

Sipelgapesa 

Eva Pärtel, "Nostalgilised tordid ja koogid", 22. mai 2017, 04:56
SipelgapesaFoto: Eva Pärtel
Lihtne küpsisemagustoit, mille tainas tuleb hakkmasinast läbi ajada, küpsetada, kondenspiimakreemiga segada ning sipelgapesalaadseks moodustiseks kuhja ajada.

Koostisosad
KÜPSISEPÕHI
100 g Toasoe või
0.6 dl Suhkur
60 g Hapukoor
200 g Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
KREEM
100 g Toasoe või
200 g Keedetud toasoe kondenspiim
20 g Tume šokolaad

Valmistamine
1. Küpsisepõhja tegemiseks vahusta või ja suhkur. Kui mass on kohev ja kreemjas, lisa hapukoor ning vahusta veel mõned minutid. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega – algul lusikaga, hiljem kätega – ühtlaseks tainaks.
2. Aja segu läbi hakkmasina ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et tainas oleks võimalikult ühtlaselt jaotatud. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 18 minutit, kuni küpsetis on kuldpruunikas. Võta ahjust ja jahuta ahjuplaadil. Purusta küpsetis sõrmede vahel või tainarulliga peale vajutades peenemateks tükkideks.
3. Kreemi tegemiseks vahusta toasoe või ja toasoe keedetud kondenspiim. Sega juurde küpsisepuru ja tõsta taldrikule nii, et moodustuks sipelgapesalaadne ehitis. Riivi šokolaad sipelgapesa peale ja pane valminud maius mõneks tunniks (või ööseks) külmkappi tahenema.

Retsept on pärit raamatust "Nostalgilised tordid ja koogid".