Õunasupp ingveri ja kaneeligaFoto: Kristi Metsa
Kiudainerikkad toidud
15. mai 2017, 03:17

Õunasupp ingveri ja kaneeliga

Mõnusalt karamelline õunasupp toob meelde muretud lapsepõlvesuved ja vanaema, kes on kuuma õunasupi õue külma veega täidetud kaussi jahtuma toonud ... Aimatavalt ingverimaitseline õunasupp on meelepärane kõigile, eriti kui täiendad portsjonit vanillijogurti või vahukoorega.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Keskmine õun
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
3 cm Ingverijupp
1 l Vesi
1 tk Kaneelipulk
0.75 dl Pruun suhkur
1.5 spl Kartulitärklis
10 spl Vanillijogurt (soovi korral)

Valmistamine
1. Koori õunad ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pigista peale sidrunimahla, nii ei muutu õunatükid õhu käes tumedaks. Koori ingver ja lõika õhukesteks viiludeks.
2. Aja vesi koos kaneelipulga, ingveriviilude ja pruuni suhkruga keema ning lase tasasel tulel 10‒15 minutit podiseda. Kurna leem ja vala potti tagasi. Lisa õunakuubikud ja vähese veega segatud kartulitärklis ning kuumuta keemiseni.
3. Tõsta pott pliidilt ja lase supil maha jahtuda. Serveerimisel tõsta igale portsjonile vanillijogurtit või vahtu löödud vahukoort.