Küpsetised

Munapirukad suitsukalaga 

Epp Mihkels, 1. mai 2017, 02:01
Munapirukad suitsukalaga Jaan Heinmaa
Kiireks eineks või hommikusöögiks sobivad pirukad, mida saab hästi valmistada muust toidukorrast ülejäänud suitsukalast. Sobib nii valge kala (heik, tursk, ahven) kui ka kuumsuitsuforell või -lõhe.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Pärmilehttainas
1 tk Kuumsuitsuheik
4 tk Muna
0.5 dl Kohvikoor
Sool
Must pipar
Hakitud maitseroheline soovi korral

Valmistamine
1. Sulata vajadusel lehttainas ja lõika 10x10 cm suurusteks ruutudeks.
2. Pintselda muffinivorm kergelt õli või sulavõiga ja pane tainaruudud pesadesse. Suru tainas ilusti vormidesse.
3. Puhasta kala ja haki vajadusel väikesteks tükkideks. Löö munad kala hulka ja lisa koor. Maitsesta ja soovi korral lisa maitseroheline. Jaga täidis pesadesse.
4. Küpseta 200-kraadise eelkuumutatud ahju alaosas umbes 15‒20 minutit. Kontrolli küpsust puutiku abil. Kui pirukad kipuvad pealt liialt pruunistuma, võid katta plaadi fooliumiga. Lase veidi jahtuda ja serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee