Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
KOTLETID
1 dl Piim
0.5 dl Riivsai
1 tk Muna
500 g Kodune hakkliha
2 sl Või
1.5 sl Hakklihamaitseaine
KOOREKASTE
2 sl Või
1 sl Nisujahu
3 dl Rõõsk koor 35%
1 tk Veiselihast puljongikuubik
0.5 tl Jahvatatud musta pipart
1 tl Sibulapulber
SPINATI-KARTULIPUDER
600 g Koorega kartul, neljaks lõigatud
50 g Või, toasoe
2 dl Piim
300 g Spinat
0.5 tl Soola
1 näpuotsatäis Valget pipart
0.5 tl Muskaatpähklit, riivitud
SERVEERIMISEKS
2 sl Petersell, hakitud
1 dl Pohlad, värsked või külmutatud
Valmistamine
Kotletid:
1. Sega omavahel piim, riivsai, muna ja hakklihamaitseaine. Lase tainal 5 min seista.
2. Lisa hakkliha ja sega. Vormi tainast kotletid ja prae keskmisel kuumusel võis kuldpruuniks. Pane kõrvale.
Koorekaste:
1. Pruunista või pannil ja lisa nisujahu. Sega hulka veiselihapuljong ja koor. Kuumuta tasasel tulel 5 min, kuni kaste on ühtlane ja paks. Reguleeri kastme paksust veega.
2. Lisa kotletid kastmele.
Spinati-kartulipuder:
1. Pane pestud ja neljaks lõigatud kartulid suurde kastrulisse ja kata veega. Lase keema tõusta. Alanda kuumust, keeda kaane all 10 min või kuni kartulid on pehmed. Kurna kartulid.
2. Kuumuta piim ja või kastrulis koos valge pipra ja muskaatpähkliga. Piima keema tõustes lisa spinat.
3. Kalla spinatiga kuum piim kartulitele. Püreesta kartulid ning lisa maitse järgi soola.
Serveeri hakitud peterselli ja pohladega.
Kommentaarid (0)