Ingveri-mandlibiscottiFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
24. aprill 2017, 04:53

Ingveri-mandli-biscotti

Kasta kohvi, tee või kakao sisse või hoopis itaaliapäraselt magusasse veini.

Koostisosad
2 dl Röstitud või röstimata mandlid
100 g Või
1.5 dl Suhkur
1 dl Suhkruroomelass või tumedat suhkrusiirup
3 tk Suur muna
0.75 dl Hakitud ingver
6 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Kaneel
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel
0.5 tl Jahvatatud nelk
Või, plaadi määrimiseks
Nisujahu, ülepuistamiseks

Valmistamine
20 tk
1. Rösti mandleid 175-kraadises ahjus 10 minutit. Jahuta ja poolita või haki jämedalt. Vahusta või suhkru ja melassiga. Sega ükshaaval sisse munad ja siis peenekshakitud ingver.
2. Sega jahu, küpsetuspulber, kaneel, muskaat ja nelk. Sega kuivained kolmandiku kaupa võivahuga. Lisa mandlid ja sega läbi. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi tahenema.
3. Kummuta tainas jahusele lauale ja jaga kaheks portsjoniks. Vormi mõlemad umbes 20‒22 cm pikkuseks, 4‒5 cm laiuseks ja 1,5 cm kõrguseks batooniks ning tõsta võiga määritud ja jahuga ülepuistatud ahjuplaadile.
4. Küpseta kuldpruuniks ja nii kõvaks, et näpuga vajutades ei jää sisse näpujälge (20‒25 minutit). Võta ahjust ja jahuta. Lõika diagonaalselt umbes 1 cm paksused viilud. Pane uuesti ahjuplaadile ja küpseta veel 15‒18 minutit.