Kiudainerikkad toidud

Ahjuforell kinoasalatiga 

Kristel Vokk, 4. aprill 2017, 11:13
Ahjuforell kinoasalatiga Kristel Vokk
Kala peaks iga tervislikult ja mitmekülgselt toituva inimese menüüs olema vähemalt 3 korda nädalas, sest kalas sisalduvad head rasvad on olulised keha rakkude normaalse struktuuri tagamiseks ja organismi täisväärtuslikuks funktsioneerimiseks. Rasvu ei tohiks nende kõrge kalorisisalduse pärast pidada vältimist vajavateks toitaineteks – keha peab neis sisalduvaid rasvhappeid hea tervise tagamiseks söögiga piisavalt saama. Oluline on siinkohal just see, milliseid rasvu eelistada ‒ ja rasvased kalad on need, mis annavad kehale häid rasvhappeid.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Vikerforellifilee
1 tl Sidrunipipar
SALAT
100 g Keedetud kinoa
240 g Tomat
50 g Spinat
60 g Avokaado
20 g Seemne-pähklisegu
1 tl Sidrunipipar
1 spl Sidrunimahl

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
2. Maitsesta forellifilee sidrunipipraga ning küpseta ahjus 10 minutit.
3. Tükelda köögiviljad. Sega kausis spinat, tomat, keedetud kinoa, avokaado ja seemne-pähklisegu. Maitsesta sidrunipipra ja sidrunimahlaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee