Hakklihapallid dipikastmegaFoto: Kristina Efert
Lihatoidu retseptid
10. aprill 2017, 06:19

Hakklihapallid dipikastmega

Seda rooga võib süüa nii kuumalt kui ka külmalt. Mina vormisin neli suuremat palli õhtusöögiks. Kui soovid pallikesi valmistada eelroaks või niisama näksimiseks, tee need pisemad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
LIHAPALLID
500 g Seguhakkliha
100 g Sibul
150 g Pirn
1 tk Muna
1 tl Kuivatatud basiilik
1 tl Kuivatatud pune
1 tl Kuivatatud tüümian
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
Külmpressitud oliiviõli
KASTE
1.5 dl Toorjuust
75 g Sinihallitusjuust
1 tk Küps avokaado
Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kastme jaoks tõsta toorjuust kaussi ja murenda juurde sinihallitusjuust. Haki avokaado väikesteks kuubikuteks, piserda tükikesed sidrunimahlaga ja sega siis toorjuustu hulka. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning jäta see pallikesi ootama.
2. Pallide tarbeks haki sibul peeneks ja pirn väikesteks kuubikuteks. Klopi muna kausis lahti, lisa sibul, pirn, hakkliha ja ürdid. Maitsesta soola ja pipraga, sega hästi läbi ja vormi endale meelepärase suurusega pallid.
3. Aja pannil õli kuumaks ja pruunista hakklihapallid. Tõsta need seejärel küpsetuspaberiga kaetud ahjunõusse ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Väiksemaid pallikesi pole vaja ahju pista – piisab pannil küpsetamisest. Serveeri lihapalle dipikastme ja värske salatiga.