JänesemaksapasteetFoto: Seljamaa Fotostuudio
Lihatoidu retseptid
3. aprill 2017, 03:19

Jänesemaksapasteet kuivatatud puuvilja südamega

Maksa ja kuivatatud puuviljade kooslus on koos küpsise või kuivikuga ning magusapoolse veiniga lihtsalt võrratu söögikorra alustaja.

Koostisosad
50 g Mustad ploomid
2 spl Pistaatsiapähklid
50 ml Rumm
500 g Jänese- või küülikumaks
Oliiviõli
2 tk Väike sibul
10 tk Kadakamari
3 spl Rumm
100 ml Portvein
300 g Või
Sool
Must pipar
Kaneel
50 g Kuivatatud aprikoosid

Valmistamine
1. Pese kuivatatud puuviljad kuuma veega ja lase läbi köögikombaini. Lõpus pane hulka ka pistaatsiapähklid ja rumm ning purusta veel veidi. Pähklitükid peaksid säilima ikka väikeste roheliste pärlitena. Aseta segu toidukilele ja pressi tihkelt pikaks vorstiks ning tõsta külmikusse ootele.
2. Loputa maks külma vee all ja kuivata majapidamispaberil. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul, seejärel maks ning kuumuta keskmisel kuumusel maksa pruunistumise ja küpsemiseni. Pane maitseks kadakamarju ja 3 sl rummi. Süüta pannile valatud alkohol võimalusel korraks põlema ja lase leekidel kustuda. Lisa nüüd ka 100 ml portveini ning küpseta veel, et vein keeks siirupilaadseks.
3. Võta pann tulelt. Pane segu soojalt koos võiga köögikombaini ja purusta peeneks. Maitsesta soola, pipra ja noaotsatäie kaneeliga. Jahuta. Aseta toidukile lauale, säti lusikaga sinna pool jahtunud pasteedist, aseta keskele kuivatatud puuviljade “süda” ja peale jälle pasteeti. Vormi kile abil ümmarguseks rulliks, sulge kile tihkelt ja aseta külmkappi hanguma.