Kiudainerikkad toidud

Kevadroheline hernesupp 

Mari-Liis Ilover, 27. märts 2017, 04:58
Kevadroheline hernesuppFoto: Mari-Liis Ilover
Kerge, värske ja imelihtsalt valmiv supp külmutatud rohelistest hernestest. Magusad herned ja soolane sinihallitusjuust moodustavad suurepärase maitsekoosluse.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 tk Sibul
1 spl Või
1 spl Oliiviõli
0.5 l Köögiviljapuljong
400 g Külmutatud herned
2 spl Hapukoor
Sool
Serveerimiseks sinihallitusjuust u 80 g, kõrvitsa- ja/või päevalilleseemned, hernevõrsed, oliiviõli

Valmistamine
1. Haki sibul. Kuumuta pannil või ja oliiviõli. Prae sibulat nõrgal kuumusel segades umbes 7 minutit, kuni see muutub klaasjaks. Hoidu pruuniks kõrvetamast.
2. Tõsta sibulad potti, lisa kuum puljong ja herned (mida pole vaja enne sulatada). Aja supp keema ja keeda paar minutit, kuni herned on läbi kuumutatud. Lisa hapukoor ja püreesta supp blenderis või saumikseriga.
3. Vala tagasi potti. Maitsesta soolaga. Kui soovid vedelamat suppi, lisa puljongit. Serveerides pudista supile sinihallitusjuustu, seemneid ja hernevõrseid. Soovi korral nirista peale oliiviõli