Juurselleri-õunasuppFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
27. märts 2017, 06:13

Juurselleri-õunasupp

Juursellerit võiks kasutada tunduvalt rohkem, kui me harjunud oleme. Maalähedase mekiga juursellerit elavdab ja värskendab selles supis õun. Supp on pehme ja kreemjas, kusjuures koort pole sellele üldse lisatud.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
3 spl Oliiviõli
1 tk Porru (valge ja roheline osa)
1 kg Juurseller
2 tk Kartul
1 tk Õun (Granny Smith)
1 l Vesi või köögiviljapuljong
2 tk Loorberileht
2 tk Tüümianioks
2 tk Petersellioks
Sool

Valmistamine
1. Viiluta porru, tükelda juurseller, kartulid ja õun. Kuumuta supipoti põhjas oliiviõli. Vala kõik viljad potti ja kuumuta segades u 5 minutit, nii et kõik tükid saaksid õliseks ning kuumus neist läbi käiks. Vala peale kuum vesi või puljong.
2. Seo niidi või kööginööriga pundiks kokku loorber, tüümian ja petersell. Viska punt potti. Kui sul ei ole värskeid ürte, asenda need kuivatatutega, mis puista lihtsalt maitseks supi sisse. Keeda 30 minutit, kuni juurikad on pehmed. Eemalda ürdipunt.
4. Püreesta supp nii ühtlaseks kui vähegi võimalik. Võid ajada ka läbi sõela, aga kui sul on võimas blender, pole seda ilmselt vaja. Maitsesta soolaga. Serveerimisel puista supile tüümiani, nirista veidike oliiviõli ja jahvata veskist musta pipart.