Külma aja kanasuppFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
27. märts 2017, 04:11

Külma aja kanasupp

Kanasupp on teada-tuntud haigusaja toit. Ingveri ja vürtsidega supp aitab efektiivselt võidelda külmetuse ja viiruste vastu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund ja 40 minutit

Koostisosad
PULJONG
1 tk Supikana
2 tk Nelgitera
3 tk Väike sibul
3 tk Porgand
6 tk Küüslauguküüs
2.5 cm Ingveri jupp
8 tk Musta pipra tera
Sool
SUPP
2 tk Porgand
2 tk Sellerivars
150 g Riis
1 spl Peenestatud küüslauk
2 spl Riivitud ingver
0.5 tk Punane tšillikaun
4 tk Rohelise sibula vars
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pese kana ja pane suurde kastrulisse. Koori sibulad ja lõika veerandikeks. Koori porgandid, lõika pikuti pooleks ja siis 3‒4 jupiks. Pane kastrulisse ka sibul, porgand, poolitatud küüslauguküüned ja viilutatud ingver, nelgi- ja pipraterad. Kalla peale vesi ja kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust, riisu vaht ja keeda puljongit tund aega, aeg-ajalt vahtu riisudes.
2. Tõsta kana puljongist välja. Eemalda nahk. Eemalda liha kontidelt ja lõika kuubikuteks. Kui on vaja, koori puljongilt supi jaoks rasva.
3. Kurna puljong, lase siis keema ning lisa viilutatud porgandid ja seller, hakitud tšilli, riivitud ingver ja riis. Keeda 15 minutit, kuni köögiviljad ja riis on pehmed. Lisa tükeldatud kanaliha ja hakitud roheline sibul ning kuumuta mõni minut. Maitsesta.