Pirukas “Broilerimaksa ja porgandi armastuslugu”Foto: Siim Vahur
Küpsetised
20. märts 2017, 05:44

Pirukas broilerimaksa ja porgandiga

Pasteet meeldib paljudele. Kui sulle ei meeldi, võta ette järgmine retsept, sest see pirukas meenutab oma olemuselt ja pehmuselt pasteeti tainamantlis. Krõbe ja sametine, puhas armastuse pirukas!

Koostisosad
250 g Porgand
100 g Sibulad
500 g Broilerimaks
Õli ja või praadimiseks
Sool
Must pipar
Värskelt riivitud muskaatpähkel
Tšilli
500 g Pärmi-lehttainas
1 tk Muna pintseldamiseks
Soolahelbed
Seesami- ja seedermännisemned

Valmistamine
10-12 tk
1. Pese, koori porgandid ning riivi jämedalt. Puhasta sibul ja haki peeneks. Loputa maks, puhasta kelmetest ja haki noaga peenemaks.
2. Aja pann tuliseks, lisa õli ja killuke võid ning keeruta sibulat ja porgandit, kuni need on pehmed. Vala neile seltsiks hakitud maks ning prae, kuni segu on küps. Maitsesta pipra-soolaga, värskelt riivitud muskaatpähkel on siin ka väga teretulnud. Mulle meeldib, kui on paar kraapsu tšillit seas – lööb maitsed särama!
3. Tõsta pärmi-lehttainas kergelt jahusele küpsetuspaberile ja rulli pikemad küljed õhemaks. Jaga tainas mõttes kolmeks, keskelt jäägu see paksem.
4. Vala täidis tainale ja aja ühtlaselt laiali. Servadesse tee noaga diagonaalselt u 2 cm laiused lõiked. Pintselda servad lahtiklopitud munaga ja lappa kõik servaribad täidisele. Pintselda ka pealt munaga ning puista sinna soolahelbeid, seesami- ja seedermänniseemneid. Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit või kuni tekib kuldpruun värvus.