Küpsetamata magustoidud

Ris à la Malta 

Gea Melin, 13. märts 2017, 04:02
Ris à la MaltaFoto: Hele-Mai Almaa
Ma ei tea, miks seda nimetatakse Malta riisiks, aga legend ütleb, et roa algne nimi oli prantsuse keeles Riz à l’amande. Seda riisist, vahukoorest, mandlitest ja vanillist koosnevat rooga serveeritakse kirsikastmega. Rootsi Ris à la Malta on roa lihtsustatud variant.

Kogus: kuuele

Koostisosad
2 dl Pudruriis
4 dl Vesi
0.5 tl Sool
1 l Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
0.5 dl Tuhksuhkur
Vanill
2 tk Mahlane apelsin või mandariin (võib asendada värskete marjadega, soovi korral natukese suhkruga segatult)

Valmistamine
1. Lase vesi keema, lisa sool ja riis ning keeda putru kaane all 10 minutit. Lisa piim, lase vähesel kuumusel 45 minutit kaane all haududa. Jahuta puder täielikult. Vahusta koor – mida paksemaks ja tihedamaks, seda parem.
2. Sega kokku riis ja vahukoor, lisa tuhksuhkur ja pisut vanilli. Vahetult enne serveerimist pane hulka apelsini- või mandariinitükid (või marjad).