Hiidkrevetid indiapärase vurtsugaFoto: Hele-Mai Alamaa
Kalatoitude retseptid
13. märts 2017, 04:19

Hiidkrevetid indiapärase vurtsuga

Kuu aega Kerala rannakülas elades saime maitsta lihtsaid kala- ja krevetiroogi. Minu lastele olid need aga alati liiga vürtsised – kohalikud ei oska midagi ilma vürtsideta valmistada, ikka kukub tšilli justkui iseenesest kala kõrvale. Siin antud vürtsikogusega tuleb roog aga nii mahe-vürtsikas, et meeldib ka lastele.

Kogus: neljale

Koostisosad
250 g Puhastatud hiidkrevetid
Värske tšillipipar
1 tk Väike sibul
3 cm Ingveri jupp
1 spl Küpsetusõli
1 tl Sinepiseemned
0.5 tl Lambaläätse (fenugreeki) seemned
14 tk Karrileht
0.5 tl Purustatud must pipar
0.5 tl Kurkum
150 ml Kookospiim
Serveerimiseks laim, koriandrilehed ja basmatiriis

Valmistamine
1. Puhasta tšillipipar. Haki tšilli, sibul ja ingver peeneks. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Kuumuta õlis 10 sekundi jooksul sinepi ja lambaläätse seemneid ning karrilehti.
2. Lisa tšilli-sibula-ingverisegu, alanda kuumust ja kuumuta segu 5 minutit. Kui segu kipub panni külge jääma, lisa vett. Seejärel lisa kurkum ja pipar, siis krevetid.
3. Kui krevetid hakkavad roosaks värvuma ja valmis saama, lisa kookospiim ning kuumuta veel minut. Puista toidule koriandrit ja säti taldrikuäärele laimisektorid. Paku riisiga.
Krevette puhasta nii:
esmalt eemalda pea, siis jalad kõhu alt ja kest seljalt. Viimasena saab kergesti ära tõmmata kõva kesta saba ümbert. Kontrolli, et tume (ja kibe) soon, mis jookseb kreveti seljal, oleks samuti ära tulnud. Vajadusel eemalda see tasakesi noaga. Siis tee noaga kerge lõige piki kreveti selga – nii tõmbab krevett end pannil kaunilt kerra.