Röstköögiviljad kuskussi ja grillitud juustugaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
6. märts 2017, 05:54

Röstköögiviljad kuskussi ja grillitud juustuga

Kergelt röstitud soojad köögiviljad on võrratult inspiratsiooni pakkuv salatimaterjal. Köögiviljade valikul võid ise loominguline olla, ühtmoodi hästi sobivad peaaegu kõik tuntud sordid. Kindlasti võiks salatisse jõuda kergelt õlis grillitud paprika ja sibul.

Koostisosad
2 dl Kuskuss
2 dl Vesi
Või
Sool
Erinevad köögiviljad, nt paprika, pastinaak, punane sibul
Küüslauk
Tüümian
Oliiviõli
Grillimiseks sobiv juust, nt halloumi
Ahja juust, kõvem kitsejuust
Roheline salat, nt Rooma, frillice või salatisegu
Värskelt pressitud sidruni mahl
Soovi korral mesi
Must pipar
Maitseürdid

Valmistamine
1. Esmalt valmista kuskuss. Selleks aja keema 2 dl vett koos väikese koguse või ja soolaga. Tõsta pott tulelt, sega sisse kuskuss ning lase seista 5 minutit.
2. Tükelda köögiviljad suupärasteks tükkideks. Haki küüslauk peenemaks, peenesta tüümian ning sega köögiviljatükid õli, hakitud küüslaugu ja tüümianiga läbi. Grilli kuumal grillil või pannil, kuni köögiviljad on läbi küpsenud. Jäta köögiviljad sooja ootele.
3. Kuumuta pannil õli ja või segu ning prae paksemaid juustuviile, kuni need on kuldpruunid. Seda võid teha ka grillil. Kui juust valmib, hakka kokku laduma salatit.
4. Esmalt aseta taldrikule või vaagnale roheline salatipadi. Sellele lähevad grillitud köögiviljad vaheldumisi kuskussiga. Kõige peale aseta grillitud või praetud juust. Soovi korral nirista peale veel sidrunimahla, mett või õli. Maitsesta soola ja pipraga. Raputa peale hakitud maitseürte ning serveeri kohe.