Kartulipõhjal seenepirukasFoto: Mari-Liis Ilover
Küpsetised
6. märts 2017, 05:46

Kartulipõhjal seenepirukas

Seenekastme asemel võib pirukatäidisena kasutada ka strooganovi, kanakastet, hakklihakastet või muud koorega valmistatud klassikalist eestipärast kartulikõrvast sousti. On hea, kui kaste on paksemat sorti. Vedelama kastme puhul jäta täidisesse hapukoor lisamata. Põhjas saavad ära kasutatud ka järelejäänud keedetud kartulid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
PÕHI
200 g Keedetud kartulid
50 g Külm või
90 g Nisujahu
Sool
TÄIDIS
2 dl Külm koorene seenekaste
1 tk Muna
2 spl Hapukoor
Sool
Must pipar
Hakitud till

Valmistamine
1. Põhja tegemiseks riivi kartulid ja või. Näpi kõik koostisained tainaks. Vajuta tainas väiksema, umbes 20-sentimeetrise läbimõõduga pirukavormi põhja ja servadele. Hoia 30 minutit külmkapis.
2. Sega külma seenekastme hulka muna ja hapukoor. Maitsesta soola, pipra ja värske tilliga. Vala täidis põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Lase pirukal jahtuda ja taheneda. Parimalt maitseb see leigena või toatemperatuuril.