Kalahakklihaga täidetud kalmaaridFoto: Mari-Liis Ilover
Kalatoitude retseptid
20. veebruar 2017, 05:41

Kalahakklihaga täidetud kalmaarid

Kalmaaride täitmine on väga populaarne. Selles retseptis on need täidetud kalahakklihaga, mille tegemiseks sobib ükskõik millise valge kala filee. Kui on käepärast ka punast kala, võib kasutada sedagi.

Kogus: kolmele

Koostisosad
4 tk Kalmaarituub
200 g Valge kala filee
1 tk Väike sibul (parim on šalottsibul)
1 tk Küüslauguküüs
1 punt Petersell
1 tk Väike tšillikaun
0.5 dl Riivsai
1 tk Muna
Sool
Must pipar
Või
Soovi korral riivjuust

Valmistamine
1. Kui tarvis, eemalda kalmaarituubidelt kile ja sees olev piklik kõhr. Sügavkülmutatud kalmaarituubid on harilikult juba kilest ja kõhrest puhastatud. Pese kalmaarituubid, nõruta ja jäta ootele.
2. Valmista kalafileest hakkliha, ajades filee läbi hakklihamasina või purustades köögikombainis. Haki sibul, küüslauk, petersell ja tšillikaun peeneks ning lisa hakkmassile. Lisa ka riivsai ja muna ning sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Täida kalmaarituubid hakkmassiga ja sule otsad puutikkudega. Aseta täidetud kalmaarid õli või võiga määritud ahjuvormi ning vala peale poole klaasi jagu vett.
4. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta täidetud kalmaare 200-kraadise ahju alaosas 30 minutit. Eemalda siis foolium, määri kalmaare pealt võiga või puista üle riivjuustuga ning küpseta veel 5‒6 minutit.
5. Serveeri kohe, pakkudes juurde ükskõik millist lisandit või salatit.