Porgandi-apelsinisupp läätsedega Foto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
20. veebruar 2017, 05:31

Porgandi-apelsinisupp läätsedega

Porgand ja apelsin on suurepärane paar. Supile lisavad toekust läätsed ning särtsu ingver ja tšilli. Annusta viimaseid maitse järgi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200 g Porgand
1 tk Porru
3 spl Oliiviõli
600 ml Kana- või köögiviljapuljong
1 dl Punased läätsed
2 cm Ingveri jupp
1 tk Apelsin
Tšillihelbed
Sool
SERVEERIMISEKS
Porru roheline osa
Kõrvitsa- või päevalilleseemned
Tšillihelbed
Apelsinilõigud

Valmistamine
1. Koori porgandid ja tükelda õhukesteks seibideks. Viiluta porru valge ja heleroheline osa. Kuumuta potipõhjas õli, vala sisse porgandid ja porru. Prae umbes 5 minutit, vahepeal mitu korda segades. Kalla peale puljong. Lisa läätsed. Keeda umbes 15 minutit, kuni porgandid ja läätsed on pehmed.
2. Riivi vahepeal ingver, pressi apelsinist välja mahl ning riivi koor. Üks õhuke apelsiniviil jäta terveks, saad seda väiksemateks tükkideks lõigatuna serveerimisel kasutada.
3. Lisa supile riivitud ingver, apelsinikoor ja -mahl ning maitse järgi tšillihelbeid. Püreesta supp blenderis või saumikseriga. Supp võib jääda kergelt tükiline, aga kui soovid, võid ka ühtlaselt kreemjaks suristada. Kui tarvis, lisa vedeldamiseks puljongit.
4. Serveerimisel puista supile porru hakitud rohelist osa, kõrvitsa- või päevalilleseemneid ja veidi tšillihelbeid. Lisa igasse taldrikusse lõiguke apelsini.