Salat röstitud lillkapsa ja läätsedegaFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
13. veebruar 2017, 05:21

Salat röstitud lillkapsa ja läätsedega

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Lillkapsaõisikud
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Tüümian
1 dl (Kuivatatud) rohelised läätsed
50 g Rosinad
1 tk Punanne sibul
50 g Salatisegu
1 peotäis Ürdisegu: till, petersell, basiilik, murulauk, rosmariin
KASTE
100 g Jogurt
3 spl Külmpressoliiviõli
Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Hakitud ürdisegu

Valmistamine
1. Vala lillkapsas ahjuplaadile ja sega läbi soola-pipra, tüümiani ning sortsu oliiviõliga. Rösti 180 kraadi juures u 20 minutit.
2. Pane läätsed külma veega u 20 minutiks keema. Lisa keemise lõpufaasis ka pisut soola. Kurna.
3. Sega röstitud lillkapsas läätsede, rosinate ja hakitud ürtidega. Lisa salat ja puista peale õhukesed sibularõngad. Sega kaste ja nirista salatile.