AstelpajunapsFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
13. veebruar 2017, 04:41

Astelpajunaps

Isetehtud kange naps sobib vabariigi aastapäeva peolauale ning on mõnusa astelpajuapelsinikoore mekiga. Valmib 24 tunniga.

Koostisosad
0.5 dl Apelsini koor
1 dl (Külmutatud) astelpaju marjad
1 tl Suhkur
3.5 dl Viin 40%

Valmistamine
4 dl
1. Pese apelsin hoolikalt, kuivata ja lõika ära poole apelsini pealmine oranž kooreosa (valget ei peaks olema), viiluta õhukeselt.
2. Sulata marjad, sega suhkru, apelsinikoore ja 1 dl viinaga. Jäta 24 tunniks seisma.
3. Sõelu  ja sega ülejäänud viinaga. Pane pudelisse kaunistuseks mõned marjad ja kooreribad.