Kalatoitude retseptid

Mee- ja mandlipaneeringus valge kala 

Tiina Lebane, 13. veebruar 2017, 05:03
Mee- ja mandlipaneeringus valge kalaFoto: Jaan Heinmaa
Uskumatu kooslus – valge kala mee- ja mandlipurukattega – võib tunduda mõttetu riskina, kuid riskida seekord tõesti tasub: nõrga maitsega valgest kalast valmistad selle retsepti järgi erakordselt hõrgu roa. Kellel on meeallergia, võib selle asendada näiteks mõne paksu toidusiirupiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
0.5 kg Meelepärane valge kala (sobib ka külmutatud heik jmt)
5 spl Vedel mesi
Sool
Jahvatatd valge pipar
2 dl Riivsai
1 dl Hakitud mandlid
2 tk Väike muna
Praadimiseks õli
1 spl Kuum vesi

Valmistamine
1. Kui valmistad roa külmutatud kalast, lase sel (tavakülmas) poolenisti ära sulada.
2. Lõika filee 2 või 3 tükiks, aseta lõikelauale ja nirista peale 2 sl mett. Vaheta külge ja nirista peale veel 1 sl mett. Puista peale soola ja pipart.
3. Klopi munad lahti. Ühenda riivsai ja hakitud mandlid. Tõsta kala muna sisse ja seejärel paneeri riivsaia-mandlisegus.
4. Kuumuta pannil õli. Kui see on kuum, keera kuumust vähemaks ja tõsta esimene ports paneeringus kalatükke pannile nii, et need kokku ei puutuks. (Kui praed liiga suurel kuumusel, võib paneering ära kõrbeda ja kala tooreks jääda.) Prae kõiki kalatükke mõlemalt poolt 2 minutit ja tõsta serveerimisalusele.
5. Sega 2 sl mett 1 sl kuuma veega ja nirista segu kalatükkidele. Söö kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee