Astelpaju-kõrvitsa mannavahtFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
6. veebruar 2017, 06:16

Astelpaju-kõrvitsa mannavaht

Astelpajumarjad on üks täiuslikemaid vitamiiniallikaid ja väekamaid ravitoimega vilju. Talveajal on nad tervise parandamiseks ja turgutamiseks lausa asendamatud.

Koostisosad
400 g Kõrvits
8 dl Vesi
1.5 dl Astelpajumarjad
1 dl Suhkur
6 spl Manna

Valmistamine
1. Pane vesi ja kõrvitsakuubikud potti ning keeda u 15 minutit. Lisa astelpajumarjad, keeda veel 5 minutit – kuni kõrvits ja marjad on pehmed.
2. Püreesta saumikseriga või hõõru läbi peene sõela. Vala kastrulisse ja lisa suhkur, kuumuta keemiseni, lisa peene joana manna ning samal ajal pidevalt segades kuumuta 8–10 minutit, kuni puder pakseneb.
3. Lase jahtuda ja seejärel vahusta. Serveeri piima või koorega.