Õuna-kanepiseemne muffinid
Koostisosad
3 dl Speltajahu või täistera-nisujahu
2 dl Kaerajahu
1.25 dl Kanepiseemned
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Sooda
0.25 tl Sool
1.5 tl Kaneel
0.25 tl Jahvatatud kardemon
Sool
2.5 dl Naturaalne õunakaste
1 dl Mesi või siirup
0.5 dl Suhkur
2 dl Piim
1.5 tl Vanilliekstrakt
300 g Õunad
Valmistamine
12 suurt muffinit
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega kuivained omavahel. Kanepiseemned võid soovi korral eelnevalt puruks tampida, siis ei jää need küpsetises tuntavad.
2. Teises kausis sega õunakaste, siirup, piim ja vanilliekstrakt. Sega kuivainetega. Lisa tainasse väikesteks kuubikuteks lõigatud õunad.
3. Tõsta tainas muffi nivormidesse, nii et need oleks 3/4 ulatuses täidetud. Küpseta 23–25 minutit, st kuni sissetorgatud tikk on välja tõmmates puhas.
Kommentaarid (0)