Õuna-kanepiseemne muffinidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. veebruar 2017, 07:01

Õuna-kanepiseemne muffinid

Õunas leidub pea kõiki toitained, mineraalaineid ja vitamiine. Kasulikud fütotoitained aitavad reguleerida veresuhkru taset, toovad kasu südamele ja veresoontele ning on ka vähivastase toimega. Kanepiseemned on eriti head valgu, väärtuslike oomega-rasvhapete, 20 aminohappe, kiudainete, antioksüdantide ja mineraalide saamise allikad. Kanepiseemnetes sisalduv valk on eriti tõhus DNAkahjustuste parandamisel. Oomega-3 ja -6 rasvhappeid on kanepiseemnetes ideaalses vahekorras.

Koostisosad
3 dl Speltajahu või täistera-nisujahu
2 dl Kaerajahu
1.25 dl Kanepiseemned
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Sooda
0.25 tl Sool
1.5 tl Kaneel
0.25 tl Jahvatatud kardemon
Sool
2.5 dl Naturaalne õunakaste
1 dl Mesi või siirup
0.5 dl Suhkur
2 dl Piim
1.5 tl Vanilliekstrakt
300 g Õunad

Valmistamine
12 suurt muffinit
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega kuivained omavahel. Kanepiseemned võid soovi korral eelnevalt puruks tampida, siis ei jää need küpsetises tuntavad.
2. Teises kausis sega õunakaste, siirup, piim ja vanilliekstrakt. Sega kuivainetega. Lisa tainasse väikesteks kuubikuteks lõigatud õunad.
3. Tõsta tainas muffi nivormidesse, nii et need oleks 3/4 ulatuses täidetud. Küpseta 23–25 minutit, st kuni sissetorgatud tikk on välja tõmmates puhas.