Tatra-risotto seentega
Kogus: neljale
Koostisosad
3 spl Või
1 tk Porru
1 tk Küüslauguküüs
2 dl Toortatratang
1 dl Valge vein
6 dl Köögiviljapuljong
200 g Soolaseened (või värsked šampinjonid 250 g)
1 dl Riivitud parmesan
Hakitud petersell
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Kuumuta potipõhjas 1 sl võid, lisa hakitud porru, sega ja kuumuta, kuni see pehmeneb ja veidi pruunistub, 8–10 min. Lisa hakitud küüslauk ja tatar, kuumuta 2–3 minutit.
2. Kalla juurde vein ja kuumuta, kuni see imendub. Lisa nüüd 1 dl kaupa puljong: iga uus portsjon vala juurde siis, kui eelmine on imendunud.
3. Kuumuta teisel pannil 1 sl võis hakitud seened läbi. Kui kogu vedelik on tatrale lisatud ja tatar pehme, lisa seened. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Sega juurde 1 sl võid ja 0,5 dl riivitud parmesani. Serveeri ülejäänud parmesani ja hakitud peterselliga.
Kommentaarid (0)