Aprikoositäidisega Bostoni saiFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
6. veebruar 2017, 04:18

Aprikoositäidisega Bostoni sai

Isuäratav pärmitainasai annab ahjus küpsedes imehäid aroome ja maitseb lausa taevalikult. Hõrk aprikoosi-toorjuustutäidis teeb saia mahlaseks ja heaks!

Koostisosad
TAINAS
2.5 dl Piim
25 g Presspärm
0.5 tl Sool
4 spl Suhkur
1 tk Munakollane
8 dl Nisujahu
1 tl Purustatud kardemon
100 g Või
TÄIDIS
200 g Maitsestamata toorjuust
2 spl Piim
2 tl Vanillsuhkur
4 spl Suhkur
100 g Kuivatatud aprikoosid
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
PEALE
Pärlsuhkur

Valmistamine
12 tk
1. Hõõru toasoe pärm soola ja 1 sl suhkruga vedelaks, lisa käesoe piim, munakollane ja ülejäänud suhkur. Sega hulka 7 dl jahu, kardemon ja toasoe või. Sõtku ühtlaseks, kuni tainas lööb kausi äärtest lahti. Lisa vajadusel sõtkumise ajal veel jahu. Jäta tainas rätiku alla pooleks tunniks kerkima.
2. Täidiseks vahusta toasoe toorjuust piima ja suhkrutega ühtlaseks. Tükelda aprikoosid peenteks ribadeks.
3. Rulli kerkinud tainas suureks nelinurgaks. Laota peale täidis, puista ühtlaselt peale aprikoosid ja keera pikemast äärest rulli. Vooderda 24 cm läbimõõduga vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Lõika rull 4 cm pikkusteks juppideks, tõsta need vormi üksteise kõrvale, jättes kerkimiseks väikesed vahed. Kui kogu tainas vormi ei mahu, küpseta ülejäänud rullid võiga määritud ahjuplaadil või muffinipanni pesades eraldi.
4. Jäta rätiku alla 30 minutiks kerkima, määri pealt munaga ja puista üle pärlsuhkruga. Küpseta 200 kraadi juures 20–30 minutit, lase vormis jahtuda.