Müsli jõhvikate, valge šokolaadi ja õietolmugaFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
23. jaanuar 2017, 02:29

Müsli jõhvikate, valge šokolaadi ja õietolmuga

Kogus: neljale

Koostisosad
250 g Täisterakaerahelbed
200 g Kuivatatud jõhvikad
100 g Valge šokolaad
2 spl Seesamiseemned
50 g Kookoshelbed
50 g Mandlilaastud
90 g Mesi
3 spl Külmpressoliiviõli
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
2 spl Õietolm
0.25 tl Meresool

Valmistamine
1. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaerahelbed, seesamiseemned, kookoshelbed, mandlilaastud ja sool ning sega läbi.
2. Keeruta kausis kokku mesi, õli, sidrunikoor ja -mahl ning vala kaerahelbesegule. Sega kõik korralikult läbi ja küpseta 180kraadises ahjus u 20 minutit, vahepeal paar korda ettevaatlikult segades.
3. Valmis küpsenud pannitäie hulka sega šokolaad, jõhvikad ja õietolm ning lase enne serveerimist täielikult jahtuda. Serveeri näiteks koos piima või paksema jogurti ja granaatõunaseemnetega.