Panniroog maguskartuli, lehtkapsa ja kikerhernestegaFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
23. jaanuar 2017, 06:11

Panniroog maguskartuli, lehtkapsa ja kikerhernestega

Kogus: neljale

Koostisosad
0.5 tk Kooritud ja viilutatud punane sibul
1 tk Kooritud ja hakitud küüslauguküüs
1 tk Hakitud sellerivars
1 tk Kooritud suurem maguskartul ehk bataat
1 tk Kooritud suurem maguskartul ehk bataat (u 2 cm kuubikuteks lõigatud)
1 tk Tükeldatud paprika
100 g Kikerherned
50 g Hakitud lehtkapsas või värsked spinatilehed
Sidrunimahl
1 tl Kuivatatud pune
Tšillihelbed (soovi korral)
Värske petersell
Oliiviõli praadimiseks
4 tk Muna
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta keskmisel kuumusel sibulat, sellerit ja küüslauku u 5 minutit, kuni sibul on klaasjas. Lisa bataat ning maitsesta soola, tšilli ja punega. Sega ja prae paar minutit.
2. Lisa u 0,5 dl vett ja kata pann kaanega. Lase bataadil u 10 minutit vaiksel tulel podiseda, kuni see on peaaegu pehme. Eemalda kaas ja keera kuumus keskmisele tasemele.
3. Lisa paprika ja kikerherned ning prae segades paar minutit, seejärel sega sekka ka lehtkapsas ja kuumuta segades veel sama palju. Lisa sidrunimahl, maitsesta vajadusel ning tõsta pann tulelt.
4. Teisel pannil prae väikesel kuumusel 1 sl oliiviõlis munad. Tõsta need köögiviljadele ning puista peale hakitud peterselli ja soola-pipart.