Maapähklispagetid varssellerigaFoto: Jaan Heinmaa
Lia Virkus 23. jaanuar 2017 05:42
Aasiapärane pastaroog saab maitset maapähklivõist, ingverist ja tšillikastmest. Krõmps varsseller annab pastaroale meeldiva värskuse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
KASTE
0.5 dl Seesamiõli
0.5 dl Sojakaste
1 dl Maapähklivõi
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Pruun suhkur
1 spl Hakitud ingver
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Magusterav tšillikaste
300 g Täisteraspagetid
1 dl Hakitud varssellerilehed
3 tk Varsellerivars
1 dl Hakitud maapähklid

Valmistamine
1. Sega seesamiõli, sojakaste, maapähklivõi, sidrunimahl, pruun suhkur, ingver, küüslauk ja tšillikaste. Püreesta, kuni saad ühtlase kastme.
2. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees, nõruta ja tõsta suurde kaussi.
3. Lisa tükeldatud sellerivarred, hakitud lehed ja pool pähklitest. Lisa 1–1,5 dl kastet ja sega läbi. Kaunista ülejäänud hakitud pähklite ja sellerilehtedega. Soovi korral nirista üle ülejäänud kastmega.