Banaani-hapukooretortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
23. jaanuar 2017, 06:04

Banaani-hapukooretort

Lihtsatest kodus olevatest ainetest saad samuti valmistada maitsva tordi. Tee see valmis eelmisel päeval, et tort jõuaks maitsestuda ja mõnusalt läbi imbuda. Šokolaadiglasuuriga võid kaunistada nii vahetult enne serveerimist kui ka kohe, kui tort valmis.

Koostisosad
PÕHI
2 tk Muna
2 dl Suhkur
200 g Hapukoor
3 dl Nisujahu
1 tl Sooda
2 spl Mõru kakaopulber
PEALE JA VAHELE
700 g Paks hapukoor
2 spl Suhkur
3 tk Banaan
IMMUTUSEKS
Piim või kohvi
GLASUUR
50 g Mõrušokolaad
1 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Või
2 spl Kakao

Valmistamine
12 tk
1. Vahusta munad suhkruga, lisa omavahel segatud kuivained ja hapukoor ning laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 10–15 minutit. Lase jahtuda ja lõika kook kolmeks osaks. Kaks lähevad põhjadeks, viimane tükelda aga väikesteks kuubikuteks.
2. Pane alusele üks põhjakiht, immuta piima või kohviga ja määri sellele suhkruga segatud hapukoort. Lao peale üks viilutatud banaan. Tõsta peale teine põhi, immuta ja laota peale teine viilutatud banaan. Sega biskviidikuubikud ülejäänud hapukoore ja banaaniviiludega. Kuhja saadud segu banaanide peale ja hoia torti paar tundi kuni üle öö külmas.
3. Glasuuri jaoks kuumuta vahukoor keemiseni, tõsta kõrvale. Sulata selles tükeldatud šokolaad ja või, lisa ka kakao ning sega ühtlaseks. Lase väheke jahtuda ja nirista kaunilt tordile.