Läätsepikkpoiss päikesekuivatatud tomatitega
Kogus: kaheksale
Koostisosad
400 g Kollased või punased läätsed
2 tk Porgand
2 tk Sibul
2 tk Suur küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
2 tl Kuivatatud basiilik
1 tl Paprikapulber
1 tl Cayenne'i pipar
2 dl Päikesekuivatatud tomatid õlis
2 tk Muna
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Keeda läätsed pehmeks, nõruta.
2. Haki porgand, sibul ja küüslauk peeneks ning kuumuta suure poti põhjas oliiviõlis pidevalt segades 2–3 minutit. Maitsesta soola, basiiliku, paprikapulbri ja Cayenne’i pipraga. Sega hulka ka nõrutatud läätsed, väiksemaks tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja 2 muna.
3. Jahvata veskist peale musta pipart. Sega läbi ja tõsta oliiviõliga määritud piklikku vormi.
4. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 50–60 minutit. Tõsta ahjust, lase väheke jahtuda. Lõika viiludeks ja serveeri värske salati või ahjus küpsetatud köögiviljadega.
Kommentaarid (0)