Läätsepikkpoiss päikesekuivatatud tomatitegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
16. jaanuar 2017, 05:12

Läätsepikkpoiss päikesekuivatatud tomatitega

Mõnusalt tasakaalus pikkpoiss, kus ei saa arugi, et liha pole sees.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
400 g Kollased või punased läätsed
2 tk Porgand
2 tk Sibul
2 tk Suur küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
2 tl Kuivatatud basiilik
1 tl Paprikapulber
1 tl Cayenne'i pipar
2 dl Päikesekuivatatud tomatid õlis
2 tk Muna
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda läätsed pehmeks, nõruta.
2. Haki porgand, sibul ja küüslauk peeneks ning kuumuta suure poti põhjas oliiviõlis pidevalt segades 2–3 minutit. Maitsesta soola, basiiliku, paprikapulbri ja Cayenne’i pipraga. Sega hulka ka nõrutatud läätsed, väiksemaks tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja 2 muna.
3. Jahvata veskist peale musta pipart. Sega läbi ja tõsta oliiviõliga määritud piklikku vormi.
4. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 50–60 minutit. Tõsta ahjust, lase väheke jahtuda. Lõika viiludeks ja serveeri värske salati või ahjus küpsetatud köögiviljadega.