Vürtsised lihapallidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
2. jaanuar 2017, 05:44

Vürtsised lihapallid oakastmes

Kasuta lihapallidele vürtsi andmiseks tšillipastat või tšillihelbeid või hoopis värsket tšillit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Saia viil
2 tk Suur sibul
2 spl Õli
400 g Veisehakkliha
1 tl Jahvatatud köömned
1 tl Jahvatatud kardemon
1.5 spl Tšillipasta
1 purk Purustatud tomatid (400 g)
1 purk Kindney oad (400 g)
200 g Basmati riis
Koriandrilehed
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pane sai külma vette mõneks minutiks likku ja pigista kuivaks.
2. Haki sibul ja prae pannil 1 sl õlis 8–10 minutiga klaasjaks, tõsta pannilt ära.
3. Sega hakkliha, sai, vürtsid ja tšillipasta, maitsesta soola ja pipraga. Vormi massist u 20 pallikest.
4. Vala pannile ülejäänud õli ja prae pallikesi 7– 8 minutit, kuni need on
üleni pruunistunud.
5. Pane vahepeal riis keema.
6. Tõsta sibulad pannile tagasi, lisa purustatud tomatid ja konservipurgitäis vett. Hauta 5 minutit. Lisa nõrutatud oad ja hauta veel 10 minutit, kuni kaste pakseneb ja lihapallid on läbi küpsenud. Maitsesta, serveeri koriandrilehtede ja riisiga.