Värvilised mantõd kalagaFoto: Meeli Küttim
Kalatoitude retseptid
2. jaanuar 2017, 06:17

Värvilised mantõd kalaga

Mantõd on on tihti kas ümmargused või siis nelinurksed pelmeenilaadsed keedupirukad. Siinne variant on nelinurkselt kokku vormitud tainaga ning täidiseks hoopiski kala. Samuti on retseptis näide, kuidas tainast värvida – sellist moodust saab ka teiste pelmeenide juures kasutada.

Kogus: kuuele

Koostisosad
KOLLANE TAINAS
1 dl Vesi
200 g Nisujahu
1 tl Kurkum
1 spl Taimeõli
1 spl Sool
ROHELINE TAINAS
200 g Nisujahu
1 dl Külmutatud spinatitest välja pigistatud mahl
1 spl Taimeõli
0.5 tl Sool
TÄIDIS
500 g Värske valge kala filee või valgest kalast hakkliha
2 tk Sibul
100 g Keedetud spinat (kuivaks pigistatud)

Valmistamine
1. Sega mõlema värvivariandi jaoks tainaained eraldi valmis ja sõtku tainaks: kurkum värvib taina kollaseks ning spinatileem roheliseks. Kui spinatiga tainale satub mõni spinatitäpp, siis pole sellest lugu. Paki tainad kilesse ja lase vähemalt pool tundi seista, et jahu paisuks.
2. Valmista täidis. Selleks haki kala võimalikult peeneks või lase läbi hakklihamasina. Haki sibul peeneks ning passeeri kergelt klaasjaks, lisades pannile pisut vett. Maitsesta soolaga ja lase pisut jahtuda. Sega kala, sibulamass ja spinat kokku ning maitsesta.
3. Rulli tainas õhukeseks ning lõika 8 x 8 cm suurusteks ruutudeks. Tõsta iga ruudu keskele täidist ning tõsta tainanurgad diagonaalis keskele ja kinnita hoolikalt.
4. Auruta mantõsid aurupotis 30 minutit või keeda soolaga maitsestatud vees 10 minutit. Serveeri küüslauguga maitsestatud tomativiilude, hakitud maitserohelise ja oliiviõliga.