Sealiha retseptid

Ahjus grillitud seasisefilee 

Merrit Kiho, 26. detsember 2016, 06:15
Ahjus grillitud seasisefilee 
Sellesse rooga pole soola vaja, piisab sojakastme soolakusest. Valmis fileed võib süüa soojalt, aga külmalt sobib see pidulauale eelroaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 öö marineerimiseks + 40 minutit

Koostisosad
700 g Suurem seafilee
MARINAAD
1 dl Extra virgin oliiviõli
2 tl Tšillihelbed
1 tl Suitsutatud paprika
2 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
0.5 dl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Sega marinaadi koostisosad omavahel ja vala kilekotti. Aseta liha marinaadi, sulge kott korraliku sõlmega, mudi liha marinaadiga kokku ja lase fileel üleöö külmkapis marineerida. Vahepeal, kui meeles on, pööra lihal külge.
2. Võta liha tunnike enne grillimist külmkapist tuppa soojenema.
3. Kuumuta ahi 210 kraadini. Aseta liha küpsetusnõusse, vala samasse ka marinaad. Küpseta ühte külge 15 minutit, aeg-ajalt nirista lusikaga lihale kastet, siis pööra teine külg ja küpseta veel 10–15 minutit – valmis liha peaks seest kergelt roosaks jääma.
4. Tõsta ahjust, mässi liha fooliumisse ja lase enne söömahakkamist 5–6 minutit “rahuneda”.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee