Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 öö marineerimiseks + 40 minutit
Koostisosad
700 g Suurem seafilee
MARINAAD
1 dl Extra virgin oliiviõli
2 tl Tšillihelbed
1 tl Suitsutatud paprika
2 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
0.5 dl Sojakaste, gluteenivaba
Valmistamine
1. Sega marinaadi koostisosad omavahel ja vala kilekotti. Aseta liha marinaadi, sulge kott korraliku sõlmega, mudi liha marinaadiga kokku ja lase fileel üleöö külmkapis marineerida. Vahepeal, kui meeles on, pööra lihal külge.
2. Võta liha tunnike enne grillimist külmkapist tuppa soojenema.
3. Kuumuta ahi 210 kraadini. Aseta liha küpsetusnõusse, vala samasse ka marinaad. Küpseta ühte külge 15 minutit, aeg-ajalt nirista lusikaga lihale kastet, siis pööra teine külg ja küpseta veel 10–15 minutit – valmis liha peaks seest kergelt roosaks jääma.
4. Tõsta ahjust, mässi liha fooliumisse ja lase enne söömahakkamist 5–6 minutit “rahuneda”.
Kommentaarid (0)