Küpsetamata magustoidud

Kausitort kama ja küpsistega 

Lia Virkus, 19. detsember 2016, 06:05
Kausitort kama ja küpsistega
Kamamekiga mahe kausikook sobib hästi rikkaliku jõuluõhtusöögi lõpetuseks. Kook tuleb vahvalt triibuline, kui laod kihtidesse vaheldumisi heledaid ja tumedaid küpsiseid. Hapu jõhvikamoos täiendab magusaid küpsiseid suurepäraselt.

Koostisosad
1 pk Šokolaadimaitselised vormiküpsised (a 165 g)
2 pk Vanillimaitselised vormiküpsised (a 165 g)
2 dl Kange kohvi
500 g Hapukoor
4 spl Kamajahu
3 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
400 g Jõhvikatoormoos

Valmistamine
1. Keeda kange kohv ja lase sel jahtuda. Sega hapukoor kamaga. Vahusta rõõsk koor suhkrutega ning sega hapukoore hulka. Kasta osa heledaid küpsiseid kohvisse ja lao need umbes 24 cm läbimõõduga kausi põhjale.
2. Määri küpsiste peale kreemi ja kata kihi kohvisse kastetud tumedate küpsistega. Määri peale jõhvikamoosi ja kata taas kihi kohvisse kastetud heledate küpsistega. Laota neile kreemi. Siis pane kohvisse kastetud tumedad küpsised ja teine kiht jõhvikamoosi (kokku tuleb neli kihti küpsiseid). Kata kausikook kreemiga ning pudista peale mõlemat värvi küpsiseid. Pane vähemalt 4–5 tunniks, veel parem ööks külmkappi maitsestuma.